Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15956 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2017 - 12:07

Fındıkta Külleme Hastalığına Karşı İlaçlı Mücadele Dönemi

Büyüt
Küçült
Fındıkta Külleme Hastalığına Karşı İlaçlı Mücadele
Fındık bahçelerimizde son yıllarda yoğun zarar yapan Külleme Hastalığına karşı ilaçlı mücadele; hastalık bahçede ilk defa çıkıyorsa belirtiler görülür görülmez, daha önceki yıllarda hastalık görülmüş ise meyve (çotanak) bağlama döneminde başlamaktadır.

Fındık bahçelerimizde son yıllarda yoğun zarar yapan Külleme Hastalığına karşı ilaçlı mücadele; hastalık bahçede ilk defa çıkıyorsa belirtiler görülür görülmez,  daha önceki yıllarda hastalık görülmüş ise meyve (çotanak) bağlama döneminde başlamaktadır.

İlimizde hemen hemen tüm bahçelerde daha önceki yıllarda hastalık görüldüğü için belirtilerin görülmesini beklenmeden koruyucu olarak ilaçlı mücadeleye başlanması gerekmektedir.

İl Müdürlüğümüzce yapılmış  olan arazi çalışmalarında bitkinin gelişimi ve meteorolojik şartlar dikkate alındığında ‘GİRESUNİLİMİZDE İLAÇLI MÜCADELEYE 15 NİSAN 2017 TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLANMASI UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR.’

Hastalık belirtisi görülmeyen bahçelerde birinciilaçlamada koruyucu bitki koruma ürünü olarak Kükürt 800 g/L kullanılması; ikinci ilaçlamada ve hastalığın görülmeye başladığı bahçelerde ise diğer ruhsatlı bitki koruma ürünlerinden birinin kullanılması gerekmektedir.

İlaçlama başlamadan önce arıcıların arılarını ilaçlama sahaları dışına çıkarmaları gerekmektedir.İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 14 gün sonrasına kadar ilaçlama yapılan bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir.

Mücadelede tavsiye edilmeyen ilaçların kullanılmaması, bitki koruma ürünü etiketindeki doz tavsiyelerine mutlaka uyulması ve herhangi bir kimyasal maddenin ilaçla kesinlikle karıştırılmaması gerekmektedir. 

Kullanılacak bitki koruma ürünleri İl Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş olan  bitki koruma ürünleri satış bayisinden alınarak, bitki koruma ürünleri uygulama belgesine sahip kişiler tarafından uygulanmalıdır.

Fındık üreticilerimiz,konu hakkında daha geniş bilgi almak için İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat edebilir veya www.giresun.tarim.gov.tr adresinden web sitemizi ziyaret edebilirler.

Giresun İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir