Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 41114 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2017 - 03:00

Havlu Kenarı İşlemeleri Hakkında Bilmedikleriniz

Büyüt
Küçült
Havlu Kenarı İşlemeleri Hakkında

Günümüz hanımlarının çoğunun takıntı haline getirmiş oldukları işlemelere havlu kenarında da denk gelmekteyiz. Havlu kenarı işlemeleri çok popüler olmasının yanı sıra oldukça sık kullanılmakta olan bir el işi ürünüdür. Bu ürünün ortaya çıkması çok eski zamanlara dayanmaktadır.

Hanımların vazgeçilmezi haline gelmiş olan dantelli veya başka bir deyimiyle işlemeli olan bu ev süslemede kullanılmakta olan ürünlerden oluşmaktadır. Çok kullanımının yanı sıra yapımı zahmetli olan havlu kenarı işlemeleri bulunduğu yere zerafet katmaktadır. Yapım aşamasının zor olmasının nedeni ince işçilik gerektirdiğinden ve çok zaman aldığından kaynaklanmaktadır. Bu işlemeler yerine göre yapıldığı zaman ortaya çıkan manzara oldukça etkileyici olmakla birlikte adeta insanı büyülemektedir.

Havlu Kenarı

Günümüzde sıklıkla kullanılmakta olan havlular kenarları oyalı ve oyasız olmak üzere iki gruba ayrılmış haldedir. Kenarları oyasız olan havlu modeli günlük kullanıma uygun olan sıradan denilebilecek tarzda olan havlu modelidir. Genellikle sergilenmek amacı gütmeden lavabo kenarlarına el yüz silmek amaçlı kullanımı ile bilinmektedir. Diğer yandan kullanımı daha hassas olan ve kullanıldığı yere şıklık katan kanarı oyalı havlu modelidir. Bu modeldeki havluların kullanım amacı gösteriş ve sergi niyeti ile yapılmaktadır. Bu niyet ile kullanılan havlular diğerine göre hem daha pahalı olarak satılmakta hem de daha çok rağbet görmektedirler. Havlularda kullanılan işlemeler genellikle çiçek, böcek ve uygun manalı şekiller olup herhangi bir yanlış anlaşılmaya müsait olmayacak şekilde dizayn edilmiş olan ürünlerdir. Bu yönleri ile kullanıldığı zaman oldukça etkili bir görüntü oluşturmaktadır.

Havlu Kenarı İğne Oyası

Havlu çeşitleri arasında çok fazla tercih edilmekte olan kenarları iğne oyası ile süslenmiş havlular evlere oldukça güzel bir görünüm sunmaktadırlar. Bu tip havlulara işlenmiş olan iğne oyası motiflerini hazırlamak çok zordur. Mesela bir havlu ortaya çıkarmak için her bir kenarına tek tek işleme yapılacağı için uzun bir süre almakta ve yapımında kullanılan malzemeler sayesinde de işlem uzun sürmektedir. Yapımında kullanılan malzemeler bir iğne ve ince iplikten oluşmaktadır. Bu takımı kullanmak vasıtasıyla ortaya çıkarılacak olan motifler gayet ince olmakta ve eşsiz güzellikte bir narin görünüm sergilemektedirler.

Havlu kenarı yapımı bu yönüyle çok zor olsa da yapımı tamamlandıktan sonra neredeyse beğenmeyen kimse olmamakla birlikte herkesin yapmak veya satın almak isteyeceği bir el işi ürünü haline gelmektedir. Sizde bu eşsiz güzellikteki ürünü yapmayı deneyebilir veya yapılmış olarak satın alabilirsiniz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir