Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14782 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2017 - 10:54

Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Büyüt
Küçült
Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz

Köpek sahibi olduğunuzda hem sağlığına dikkat etmeniz hem de bakımını üstlenmeniz gerekir. Köpeğinizin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek, sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilmek önemlidir. İyi bir mama ile beslenmesini, temizliğinin sağlanmasını, aşılarının yaptırılmasını sağlayabilmek, ona alacağınız ürünleri satın alabilmek için bütçenizin uygunluğunu da köpek sahiplenirken düşünmeniz gerekir. Hem aşılarını hem de sağlık durumunu takip edebilmek açısından bir veteriner belirlemeniz de gerekecektir.

Sahiplenmek istediğiniz köpeğin ırkını, evinizin şartlarına bağlı kalarak karar vermeniz daha sonra sorun yaşamamak adına daha uygun olur. Hangi ırktaki köpeği alacağınıza karar verdikten sonra onun temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağınız konusunda fikir sahibi olmalısınız. Beslenme düzenini sağlamak için mama seçimini doğru yapmalı, köpek maması seçiminizi köpeğinizin yavru ya da yetişkin olmasına bağlı kalarak yapmalısınız.

Eğer seçtiğiniz köpek yavru ise, yavru köpekler için özel üretilmiş, gelişimi destekleyici besin takviyeleri içeren mamalara yönelmeniz uygun olacaktır. Yavru köpeklerin midesi küçüktür, bu nedenle günde en az 3 defa beslenmeleri gerekir. Köpeğiniz yetişkin bir köpek ise, bu durumda onun eklem ve sindirim sisteminin gelişiminde etkili olacak vitamin ve minerallerin, satın alacağınız mamaların içeriğinde yer verilmiş olması önemlidir. Yetişkin köpekler için günde 2 defa beslenme yeterli olacaktır.

Köpeğiniz tuvalet ihtiyacını dışarıda karşılayacak. Bu nedenle onu tuvalet ihtiyacını gidermeniz adına sokağa çıkarmanız gerekecektir. Ona takacağınız bir tasma ile yürüyüş yaparken onu kontrol edebilirsiniz. Tasmasına yazacağınız iletişim bilgileriniz onun kaybolmasına karşı da önlem olacak, bulan kişilerin size ulaşmasını sağlayacaktır. Eve dönüşte köpeğinizin patilerini temizlemekle uğraşmak zor geliyorsa köpek galoşları alarak bu duruma çözüm bulabilirsiniz.

Sevimli dostunuzun rahat uyumasını istiyorsanız, ona alacağınız bir yatağı evde uygun bulduğunuz köşeye yerleştirebilirsiniz. Yatak, köpeğin ölçülerine uygun olarak belirlenmelidir. Köpeğinize hem diş sağlığı için önemli hem de çene kemiklerinin gelişmesi için köpekler için özel üretilmiş oyuncaklardan da temin edebilirsiniz. Böylelikle özel eşyalarınızı ısırıp kemirmesine de engel olmuş olursunuz. Soğuk günlerde köpeğinizin üşümesini önlemek için ona kıyafetler alabilir, onun göğüs ve vücut ölçülerine, ırk özelliğine bağlı kalarak, alacağınız kıyafetin bedenini belirleyebilirsiniz.

Köpeğinizin ihtiyaç duyacağı ürünleri incelemek ve hızlıca satın almak için online pet shop mağazası http://www.petza.com.tr ile tüm aradıklarınızı bulabilirsiniz. Köpek malzemeleri arasında mama ve su kapları, seyahat eşyaları, köpek kıyafetleri ve köpek aksesuarları, oyuncaklar, köpek galoşları, temizlik ve bakım malzemeleri, serinletici ürünler, sağlık malzemeleri, WC ürünleri, kafesler, kapılar, köpek künyeleri gibi birçok malzemeleri petza.com.tr’de sizi bekliyor. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir