Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13778 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2017 - 14:51

TÜRKİYE BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜNDE BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Büyüt
Küçült
TÜRKİYE BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜNDE BAŞKAN
26 milyonluk üretim kapasitesi ileAvrupa’da 1 numara ve Türkiye’nin en önde gelen sektörlerinden biri olan beyaz eşya sektörünün temsilcisi Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) dün(13.04.2017) gerçekleştirilen Genel Kurul’u neticesinde Vestel Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürü Ergün GÜLER,TÜRKBESD başkanlığının ikinci dönemine merhaba dedi.

26 milyonluk üretim kapasitesi ileAvrupa’da 1 numara ve Türkiye’nin en önde gelen sektörlerinden biri olan beyaz eşya sektörünün temsilcisi Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) dün(13.04.2017) gerçekleştirilen Genel Kurul’u neticesinde Vestel Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürü Ergün GÜLER,TÜRKBESD başkanlığının ikinci dönemine merhaba dedi.

Güler yaptığı teşekkür konuşmasında, “Türkiye’nin dünya ölçeğinde 1. veya 2. olduğu sektörler genelde tarım ürünleri olup sanayi sektöründe bu tip bir başarı çok enderdir. Ancak TÜRKBESD üyesi şirketlerimiz, sanayi sektöründe hem üretim, hem teknoloji, hem de marka anlamında dünyada Almanya, İtalya, ABD, Kore v.b. sanayileşmiş ülkeleri geride bırakarak Çin’den sonra global ölçekte 2. sırada bulunmaktadır. Yani başka sektörlerde aranan “babayiğit” şirketler, beyaz eşya sektöründe mevcuttur.” diye konuştu.

Güler “Bu sorumluluğumuzun farkındalığı ile TÜRKBESD olarak beyaz eşya sanayinin gelişimi için yeni dönemde daha da çok çalışmalar yapıp yeni projelere imza atacağız dedi”.

TÜRKİYE’DE ÜRETİM, TÜRKİYE’YE KATKI

Başkan Güler TÜRKBESD üye şirketleri olarak Türkiye’de üretim yaparak istihdama ve ihracat oranları ile cari açığa net katkı yapan sektörlerden biri olduklarını vurgulayarak “Teşvik sisteminin sağlıklı işletilmesi ve daha fazla yan sanayi ürününün Türkiye’de üretilmesi sağlanmalıdır” diye konuştu. Büyümenin üretmekle doğrudan bağlantısı olduğunun altını çizen Güler ”TÜRKBESD olarak beyaz eşya sektörünün Stratejik Planı’nı da yıl içinde kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

YENİ YÖNETİM KURULU

Başkan Güler’in yanı sıra Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nde Genel Başkan Vekillikleri görevi Arçelik A.Ş.denFatih Özkadı ve BSH’danİhsan Kara,  üyeler de Andrea Ojetti, Alper Avdel, Barış Orbay, Can Dinçer, Halil Turan, Hasan Özcan Aydilek, Mehmet Tüfekçi ve Indesit-Whirpool tüzel kişiliğinden oluştu.

TÜRKBESD KİMDİR?

6 üyesiyle sektörün yüzde 90’ını kapsayan TÜRKBESD, üretiminin yüzde 75’ini sayısı 120’yi bulan ülkelere ihraç ediyor. Aynı zamanda patent başvuru sıralamasında hep ön sıralarda yer bulan beyaz eşya sanayicileri direkt olarak 60bin dolaylı olarak da 600bin kişiye istihdam sağlıyor.

ERGÜN GÜLER KİMDİR?

1974 doğumlu olan Ergün Güler, İzmir Özel Türk Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde işletme lisans eğitimi gördü ve Bilkent Üniversitesi'nde MBA derecesi aldı. 18 yıldır Vestel Şirketler Grubunda çeşitli görevlerde bulunan Ergün Güler, 2012 yılından bu yana Vestel Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

 

Ergün Güler, İngilizce ve Almanca biliyor.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir