Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13702 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Aralık 2019 - 01:11

TÜGVA Bulancak’tan “Fuat Sezgin” Söyleşisi

Büyüt
Küçült
TÜGVA Bulancak’tan “Fuat Sezgin”

TÜGVA Bulancak’tan “Fuat Sezgin” Söyleşisi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği Bulancak’ta sıra dışı konu ve konuklarla eğitim ve kültür programları yapmaya devam ediyor. 3 yıla yakın süredir Bulancak’ta aralıksız etkinlikler düzenleyen TÜGVA Bulancak geçtiğimiz günlerde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan HIDIR’ı Bulancak’ta ağırladı.

Bulancak ve Piraziz’de bir dizi program gerçekleştiren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan HIDIR TÜGVA’nın Bulancak’ta ki binasında  “Türk-İslâm Bilim Geleneği, Türk-İslâm Bilim Geleneğinin Batı Bilimine Etkisi ve Fuat Sezgin’in Türk-İslâm Bilim Geleneğine Katkısı anlattı.

Özcan söyleşisinde “Fuat Sezgin’in ardından, onu övücü sözlerle anlatmanın ötesine geçecek adımlara ihtiyaç duyulduğunu, bu meyanda da “yeni Fuat Sezginler” yetiştirme adımlarını atıp bu yönde tohumlar ekmenin önemini vurgulamak gerekir. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın “2019’u ‘Fuat Sezgin İslâm Bilim Tarihi yılı’ ilan edeceğiz” açıklaması, bu açıdan büyük bir umut ışığı, motivasyon vesilesi olacaktır.” Fuat Sezgin’in bir diğer başarı sırrı da daha küçük yaşlarda babası Doğubeyazıt eski müftüsü Mirza Mehmet Efendi’den kazandığı gramer-filoloji bilgisi ve yine hocası Ritter’in kazandırdığı dil öğrenme aşkıdır. Nitekim kendisi (bir kısmı okuyup anlama düzeyinde) çok sayıda dili biliyordu. Bu olgu, meşhur oryantalistler başta olmak üzere dünyada çığır açmış hemen her bir sosyal bilimci, âlim ve bilim insanının hayatında gördüğümüz, ancak Türkiye akademyasında genelde eksikliğini duyduğumuz bir olgudur. Hatta oryantalistler, Kur’an ve hadisler başta olmak üzere İslam kaynaklarına dair önemli teorilerini genelde “filolojik tahliller” üzerinden geliştirmişlerdir.

Bu meyanda ayrıca, “ilm-i siyaset” sahibi olmakla beraber günlük politikadan, polemik ve demogojiden uzak, mütevazı bilim adamı kişiliği de Fuat Sezgin’in başarısındaki önemli etkenlerden biri olsa gerektir” Dedi.

Söyleşi sonunda TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Fuat Sezgin yılı olarak ilan etmesinin önemini ve manasını bir kez daha bizlere anlatan Prof. Dr. Özcan Hıdır hocama ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” Dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir