Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 24034 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Mart 2019 - 22:42

YARBAY TOPAL OSMAN AĞAMIZ BİZİM KAHRAMANIMIZDIR...

Büyüt
Küçült
YARBAY TOPAL OSMAN AĞAMIZ BİZİM


AK Parti Giresun Milletvekili Sabri ÖZTÜRK, milli kahramanımız Topal Osman Ağa’ya dil uzatanların peşini bırakmıyor.
TRT1’de yayınlanan bir yarışma programında Topal Osman Ağa hakkındaki soruya hemen tepkisini koyan Öztürk “Kurtuluş Savaşında 42. ve 47. gönüllü alayları kuran, bu ülkenin kurtuluşu için canını feda eden, Giresun uşaklarının komutanı, Milis Yarbay Topal Osman Ağa için kötü söz söylemek, değil bir TV kanalının, hiç kimsenin haddine değildir. Hakkında onlarca kitap yazılmış, sebebi ve sonucu aydınlatılmayı bekleyen ve bu ülkenin iki aziz evladı olan Ali Şükrü Bey ve Topal Osman Ağa’nın ölümüyle sonuçlanan trajik olayları dikkate almadan söylenen kötü sözleri kınıyorum.” Diyerek Giresun halkının duygularına tercüman olmuştu.
Önceki gün, TRT Genel Müdürü ile yaptığı görüşmeler sonucu; Topal Osman Ağa’mızın vatanseverliğini, kahramanlığını, Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşında gösterdiği başarıları anlatarak şehrimizin Kahramanı olduğunu anlatarak, yarışmayı hazırlayan tarihçilerin tarih bilgisinin eksikliğinden ve olayları çarpıtmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Merhum Ali Şükrü Bey’in oğlunun bile, bir röportajında Osman Ağanın masum olduğunu açıklamasına rağmen, halen TRT 1’nin bahse konu programını hazırlayan kişilerin olaya vakıf olmayışına üzüldüğünü belirten Öztürk, konunun takipçisi olacağını söyledi.
Sabri Öztürk’ün bu görüşmelerinden sonra TRT Genel Müdürlüğü gereğini yapmış ve şu açıklamayı kamuoyuna duyurmuştur: “TRT 1’de yayınlanan 3’te 3 Tarih programında, Milli Mücadele’nin önemli isimlerinden olan Topal Osman Ağa’nın maksadını aşan bir soru ile gündeme gelmesi kurumumuzu derinden üzmüştür. Söz konusu program hakkında, Topal Osman Ağa ile ilgili sorulan soru nedeniyle soruşturma başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Konuyla ilgili Öztürk şu açıklamayı yapmıştır: “ Yapılan hatayı kabulünden dolayı TRT’ye teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha bizim milli kahramanlarımıza böyle asılsız, mesnetsiz yaftalarda bulunmazlar. Kim bizim milli kahramanlarımıza dil uzatmaya kalkarsa karşısında Giresun Uşaklarını bulur. Topal Osman Ağa ve Kurtuluş Savaşı Kahramanları her zaman bizim gururumuzdur. Onlar milli tarihimizde altın harflerle yerini almışlardır. Bu kahramanlarımıza leke sürmek, kimsenin hakkı ve haddi değildir.”.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir